Projectinformatie

Projectinformatie

Het is goed ondernemen in de West-Achterhoek. Het gebied heeft een gezond ondernemersklimaat met een groot aantal gelijkgestemden. Van jonge en innovatieve bedrijven tot vooraanstaande en internationale organisaties. De regio wil ondernemers faciliteren en inspireren. Bestaande bedrijventerreinen wordt nieuw leven ingeblazen. En er verrijzen nieuwe terreinen, zoals het A18 Bedrijvenpark.

Samenwerking
Voor het A18 Bedrijvenpark werken de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek samen. Zij kunnen hiermee voorzien in de vraag naar kwalitatieve, eigentijdse bedrijfskavels. Daarnaast voorkomen ze dat het landelijk gebied versnipperd raakt.

Verantwoord gebruik
Uitgangspunt van het bedrijvenpark is dat voor elke nieuw aanlegde hectare, twee bestaande bedrijfshectaren worden ‘opgeknapt’. De ruimte wordt op deze manier verantwoord gebruikt, verloedert niet en behoudt haar - voor de Achterhoek kenmerkende - groen.

Omliggende regio`s
Drie stedelijke netwerken omringen de West-Achterhoek: de Stadsregio Arnhem Nijmegen, de Stedendriehoek (waaronder Apeldoorn, Deventer en Zutphen) en de Regio Twente (met onder meer Almelo, Enschede en Hengelo). Het Ruhrgebied – met ruim vijf miljoen mogelijke afnemers – ligt op korte afstand.

Bedrijvigheid
In de directe omgeving van het bedrijvenpark treft u een heel divers aanbod aan levendigheid en bedrijvigheid. Zo zijn daar de vier gemeenten die de handen ineen hebben geslagen voor het park: Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek.

Wehlse Broeklanden
Het A18 Bedrijvenpark bevindt zich middenin het gebied Land van Wehl. Tussen de stad Doetinchem en het dorp Wehl ligt hier de Wehlse Broeklanden. Een gebied van 800 hectare waar natuur, recreatie en landschap zich verenigen. Ten zuiden van Wehl verrijst de nieuwe wijk Heideslag met een dorps en groen karakter.

Uw interesse in dit project gewekt? Neem vrijblijvend contact met ons op.