Achterhoek Onderneemt Duurzaam gaat door

Geplaatst op: 12-12-2022

Achterhoek Onderneemt Duurzaam gaat door! Het bestuur van SIKA heeft in samenwerking met de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk besloten om haar activiteiten nog een tijdje voort te zetten. Aanvankelijk zou AOD eind 2022 stoppen. Gezien de noodsituatie bij veel bedrijven met de enorme stijging van de energiekosten is besloten om de ondersteuning van mkb-ondernemers voorlopig voort te zetten. Maak daarvan gebruik zo lang dat kan.

Herkent u de gigantische stijging van de energiekosten? Dan deelt u dit twijfelachtige genoegen met veel andere ondernemers. Soms is het vervelend, maar is dit wel op te vangen. Soms brengt het ondernemers in acute liquiditeitsproblemen. Gelukkig is hier wat aan te doen, al kan de kostenstijging op korte termijn niet helemaal ongedaan worden gemaakt. Energiebesparing is de sleutel om uw energiegebruik, en daarmee de kosten, te verminderen. Deels door maatregelen die direct resultaat opleveren en die nauwelijks wat kosten. Deels door te investeren in efficiƫntieverbetering. Dat laatste vaak vergemakkelijkt door subsidies of een aantrekkelijke lening.

Achterhoek Onderneemt Duurzaam, een initiatief door en voor ondernemers, kan u daarbij helpen. Met tips, adviezen en energiescans. Kijk eens in de kennisbank met praktische tips. Komende tijd zullen zij u regelmatig van nuttige tips voorzien. Houd hun website in de gaten, meld u aan voor de nieuwsbrief of volg AOD op social media. Dan mist u niets.
 

0451d063 0e0a 83d2 5402 6608f8ddc207