Edward Windhorst nieuwe voorzitter A18 Parkmanagementbestuur

Geplaatst op: 12-11-2021

Tijdens de informatiebijeenkomst kondigde het bestuur het heuglijke nieuws aan dat Edward Windhorst, managing Director GroenlandGroup, het A18 Parkmanagement bestuur komt versterken in de functie van voorzitter. We stelden hem een vijftal vragen.

Maak kennis met Edward Windhorst.

PASPOORT

Naam  Edward Windhorst
Leeftijd  53
Functie  Managing director
Naam bedrijf/bedrijven  GroenlandGroup
Hoofdactiviteit(en)  Pluimvee slachten, verwerking en verpakken
Adres locatie op A18 Bedrijvenpark  Argonstraat 2 Wehl
Aantal medewerkers          1400
Gevestigd op A18 Bedrijvenpark sinds  Eerste productie dag was op 3 mei 2013

 

U bent toegetreden als voorzitter tot het bestuur A18 Parkmanagement van ons bedrijvenpark. Wat vindt u belangrijk waar een bestuur voor moet staan en mogen de gevestigde ondernemers met uw toetreding verwachten?
Edward: “Ik vind het belangrijk dat het A18 bedrijvenpark goed aangeschreven staat, zowel in de regio als daarbuiten. Daar staat veilig, goede toegankelijkheid, samenwerking omgeving- en overheidsdiensten bovenaan. Hier zal ik mij volledig voor inzetten.”

 

U bent met Esbro de meest vooruitstrevende pluimveeslachterij van Nederland. En tegelijkertijd een familiebedrijf met een rijke historie. Welke waarden zijn voor jullie belangrijk, zowel intern richting jullie medewerkers als extern richting jullie afzetmarkt? 
Edward: “Esbro staat voor een kwaliteitsproduct en is zowel nationaal als internationaal bekend met haar producten. Esbro heeft een enorme flexibiliteit, omdat wij in staat zijn om vandaag te slachten en morgen het in de winkels te hebben liggen. Esbro is daarnaast de meest duurzame slachterij binnen de branche. We streven ernaar om werknemers uit de omgeving te werven en zijn daarbij altijd op zoek naar talent. Mensen die interesse hebben, kunnen zich melden bij ons afdeling HR.”

 

Waar liggen voor u als Managing Director van GroenlandGroup en Esbro in 2022 de uitdaging als ondernemingen? 
Edward: “Kosten stijgingen ook doorberekend krijgen in eindproduct. Kip is een relatief goedkoop product, maar omdat de grondstof komende jaren mede door duurzaamheid gaat stijgen, zal dit ook in de prijs doorberekend moeten worden. Wel wordt dit daarna duurzaam geïnvesteerd in het bedrijf.”

Wat is doorslaggevend geweest om jullie te vestigen in de gemeente Doetinchem en op A18 Bedrijvenpark?
Edward: “De mooie grote ruimte, de toegankelijkheid en de groeiambitie welke mogelijk waren op dit park. Destijds was Esbro in woongebied gevestigd en door deze verhuizing werd het mogelijk om te groeien maar ook de overlast te reduceren.”

 

Welke vraag is nu niet gesteld, maar zouden we wel willen weten over GroenlandGroup en Esbro? 
Edward: “Met de realisatie van onze nieuwbouw, meer dan 5000 M2, daarmee zijn we geslaagd om ook de producten in lijn te verpakken en te etiketteren. Zo nodig kruiden en/of marineren we ook. Zo kunnen we rechtstreeks aan de supermarkten leveren en zijn nog breder inzetbaar richting klanten.”

 

Wilt u meer weten over GroenlandGroup kijk dan eens op www.esbro.nl

 

Foto Edward Windhorst IMG 20211105 WA0014