Nieuws van de gemeente

Geplaatst op: 30-09-2020

Kostenloos advies Zonnige bedrijfsdaken 

De coronacrisis heeft wellicht ook gevolgen voor uw bedrijfsvoering, en als gemeente kunnen wij ons voorstellen dat uw prioriteit momenteel niet bij het verduurzamen van uw bedrijfspand ligt. 

Toch willen wij u wijzen op een mogelijkheid om in december 2020 een aanvraag te doen voor een subsidie die het mogelijk maakt om een groot zonnedak te realiseren. Als gemeente bieden wij u een kosteloos adviestraject aan om de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf in beeld te brengen. 

In 2030 wil de gemeente Doetinchem een energie-neutrale gemeente zijn. Dat wil zeggen dat er net zoveel energie op duurzame wijze wordt opgewekt, als dat er wordt verbruikt. Om deze doelstelling te realiseren helpen we ondernemers met het programma Zonnige Bedrijfsdaken.  

Wat is het Programma Zonnige Bedrijfsdaken?

Het programma Zonnige Bedrijfsdaken is een traject waarbij ondernemers een vrijblijvend advies aangeboden krijgen over de mogelijkheden voor een groot zonnedak. Het programma wordt voor ons uitgevoerd door Agem. Dit programma helpt inmiddels al honderden ondernemers als u, met een groot bedrijfsdak, om dit dak in te zetten voor het produceren van zonne-energie. 

Waarom meedoen?

Uw bedrijf heeft een dakoppervlak dat groter is dan 1.000 m2 en wordt, voor zover bij ons bekend, nog niet benut voor de productie van zonne-energie. Een Zonnig Bedrijfsdak is voor u interessant want: 

  • grote daken zijn vaak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen;
  • het is vaak financieel aantrekkelijker dan u in eerste instantie denkt, door de diverse subsidiemogelijkheden;
  • er zijn verschillende investerings- en realisatiemogelijkheden, waaronder ook de mogelijkheid om niet zelf te investeren. Dit biedt u de vrijheid om te kijken wat het beste bij uw onderneming past;
  • u zet een volgende stap om uw bedrijf toekomstbestendiger te maken en zo een belangrijk onderdeel van de lokale, groene economie te worden.

 Het programma wordt door de gemeente aan u aangeboden en kost u dus helemaal niets!
 

Hoe gaat het in zijn werk?

Nadat u zich hebt ingeschreven gaat Agem direct voor u aan de slag. U ontvangt van Agem een businesscase-vergelijking, waarmee u inzicht krijgt in de technische en financiële mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfsdak. Agem neemt daarna contact met u op om de businesscase door te spreken en eventuele resterende vragen aan uw zijde te beantwoorden. Daarna kunt u zelf, of met hulp van Agem, aan de slag.

Inschrijven is heel makkelijk en kan direct op www.zonnigebedrijven.nl

Vragen?

Op de website www.zonnigebedrijven.nl kunt u de nodige informatie terug vinden. Hebt u toch nog vragen neemt u dan contact opnemen met Paul Wallerbos (Projectleider Zonnige Bedrijven) via paul.wallerbos@agem.nu / 06-52581235.

Zonnepanelen pexels pixabay 356036