NIEUWS | Wegverbreding Europaweg start 15 maart

Geplaatst op: 01-03-2021

In opdracht van gemeente Doetinchem, de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat begint Aannemerscombinatie Hoornstra-Infrabouw – NTP op 15 maart a.s. met het verdubbelen van de Europaweg. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 23 juli 2021. Voor dit werk is verkeershinder helaas niet te voorkomen. De Europaweg is één van de belangrijkste invalswegen van Doetinchem en de aanpassingen zijn ingrijpend. Hoornstra-Infrabouw – NTP probeert de overlast tot een minimum te beperken en vragen uw begrip voor het tijdelijke ongemak.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Voor beide periodes zullen omleidingen van kracht zijn. De hoofdomleiding van en naar Doetinchem loopt via Weemstraat/Liemersweg langs A18 Bedrijvenpark. 

Eerste fase (maart – mei)

2021 02 24 Verdubbeling Europaweg Hoofdomleidingen Fase 1 definitief
In deze fase wordt gewerkt aan het gedeelte tussen de spoorlijn en het tankstation TinQ. Ze vernieuwen het wegdek en verdubbelen de weg vanaf de Auroraweg tot tankstation TinQ. Ook worden de de rotondes bij De Wals en de Auroraweg vernieuwd.

Tweede fase (mei – juli)

2021 02 24 Verdubbeling Europaweg Hoofdomleidingen Fase 2 definitief

In deze periode wordt het wegdek van het tankstation TinQ tot en met de aansluiting van de toe- en afritten van de A18 vernieuwd. Ook worden de verkeerslichten op de kruising met de Bedrijvenweg – Kilderseweg vervangen. Op de toe- en afritten van de A18 worden verkeerslichten geplaatst.

Wat betekent dit voor u?

Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, worden verkeersmaatregelen genomen en omleidingsroutes ingesteld. De omleidingsroutes zijn afgestemd met gemeente Doetinchem, de wegbeheerders, hulpdiensten en de omliggende ondernemers. U kunt de omleidingsroutes bekijken op www.doetinchem.nl/europaweg. Voor de omleiding van de busverbindingen verwijzen wij u naar www.arriva.nl onder Reisinformatie / Omleidingen & stremmingen.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes vindt u op www.doetinchem.nl/europaweg.

foto Verdubbeling Europaweg aangepast
2021 02 24 Verdubbeling Europaweg Hoofdomleidingen Fase 1 definitief