Subsidie voor Doetinchems mkb met hoge energierekening

Geplaatst op: 16-02-2023

Komt u door de fors gestegen energieprijzen als middelgroot of klein bedrijf (mkb) in de problemen?  Heeft u maximaal 50 medewerkers en bent u gevestigd in de gemeente Doetinchem? Dan kunt u vanaf 3 april als tegemoetkoming in de kosten een subsidie aanvragen. Op de website Steunmaatregelen hoge energiekosten | Gemeente Doetinchem vindt u de voorwaarden.

Na het besluit van de gemeenteraad gaat de regeling op 3 april in. Dan kunt u de subsidie aanvragen via het Ondernemerssteunpunt: www.ondernemers-steunpunt.nl

Maximaal €3000,- subsidie

De subsidie dekt tot 50% het verschil tussen de gemiddelde energielasten over de maanden september tot en met december 2021 en 2022. U kunt een maximumbedrag van €3000,- aanvragen. De subsidie komt uit het Winterfonds van de Provincie Gelderland. Een fonds dat steun biedt aan het mkb en maatschappelijke organisaties die in de problemen komen door de hoge energierekening.

Andere steunmaatregelen vanuit de gemeente

Bedrijven in gemeente Doetinchem die door gestegen energielasten in de problemen komen, kunnen ook een energielening aanvragen. De gemeente Doetinchem biedt deze kredietmogelijkheid aan via het Ondernemerssteunpunt: https://www.ondernemers-steunpunt.nl/energielening-voor-bedrijven-in-gemeente-doetinchem.

Ook kunt u als kleine ondernemer of pandeigenaar een gunstige duurzaamheidslening afsluiten om uw pand en/of bedrijfsproces te verduurzamen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Agem en Steunmaatregelen hoge energiekosten | Gemeente Doetinchem

Neem contact op met het Ondernemerssteunpunt voor al uw (financiële) vragen

U kunt bellen: 0314-654 656 of mailen: contact@ondernemers-steuntpunt.nl.

visie